Marleen Barkmeijer

Mijn naam is Marleen Barkmeijer (1981). Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon.
In 2005 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2008 ben ik geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog (BIG-nummer 19909743725). De eerste 10 jaar na het afronden van mijn studie heb ik gewerkt in een eerstelijnspraktijk, een reguliere GGZ-instelling en een christelijke GGZ-instelling. Hierdoor heb ik veel verschillende mensen gezien met uiteenlopende klachten en problemen. Ik heb ervaring met diagnostiek en behandeling in een ambulante setting, voornamelijk individueel, maar ook in groepen.

Ik werk voornamelijk door middel van cognitieve gedragstherapie en EMDR. Hierbij maak ik ook gebruik van inzichten uit bijvoorbeeld de schematherapie. Ik ben geregistreerd als EMDR Europe Practitioner, wat betekent dat ik breed ben opgeleid in het toepassen van EMDR. Verder ben ik mij aan het bekwamen in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een vorm van gedragstherapie die mensen helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (acceptance), zodat ze kunnen blijven investeren in de dingen die ze ├ęcht belangrijk vinden (commitment).

Mijn persoonlijke stijl kenmerkt zich door betrokkenheid, rust, nuchterheid en zorgvuldigheid. Soms kan ik confronterend zijn, maar wel vanuit een betrokken en respectvolle houding. Verder schuw ik humor niet in de gesprekken. Mijn houding is coachend: mijn doel is om in samenwerking met iemand richting herstel te werken, niet door dingen op te leggen of voor te schrijven.

Ik vind het mooi om te zien wanneer mensen gaan ontdekken wie ze zelf zijn en waar hun talenten en passies liggen, zodat ze tot bloei kunnen komen en steeds meer vrede mogen ervaren. Ik vind het waardevol wanneer ik hier een bijdrage aan kan en mag leveren.